Проблем с машините имаше от рано сутринта в Община Бойчиновци. Миналата

...
Проблем с машините имаше от рано сутринта в Община Бойчиновци. Миналата
Коментари Харесай

Казус с разписката от машината: Гласуваш за един, излиза, че подкрепяш друг

Проблем с машините имаше от рано сутринта в Община Бойчиновци. Миналата неделя там се стигна до напрежение. А през нощта стартира акция на полицията след сигнал за закононарушение с изборни бумаги.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 954
„ Гласувах за избран претендент и излезе, че не поддържам никого “, изяснява пред БТВ Катя Тодорова, член на СИК в село Владимирово.

„ Дойде механик. Каза, че очевидно дамата не е написала това, което би трябвало “, разясни Рени Маринова ръководител на СИК.

Проблемът е отхвърлен за по-малко от 30 минути. За първите пет часа в секцията с машина са дали своят вот по-малко от 20 души. Част от тях, макар че сами си я избраха, се затрудниха. 

В село Лехчево до 13:00 часа са дали своят вот над 200 души, само че едвам двама от тях с машина. „ Машината не съумя да изкара бюлетината на първия гласоподавател. Викнахме механик да в профил повредата. Втората гласоподавателка запецна и отново я оправихте. Никой по-късно не желаеше да я употребява “, сподели Георги Георгиев, ръководител на СИК в с. Лехчево.

По време на балотажа напрежение в Община Бойчиновци нямаше. Има обаче подадени три сигнала и 11 тъжби за изборни нарушавания. Всички се ревизират.

Висока е изборната интензивност е записана във всички секции в общината – 60,5% са гласувалите към 16 часа. Все още не е ясно какъв брой от тях са предпочели да гласоподават на машина и какъв брой са избрали да упражнят вота си на хартиена бюлетина.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР